Het Zeeuwse Vitale Uitje

‘Zeeuwse Vitale Uitjes’ is als initiatief van De Vitale Revolutie opgezet om uitdagende schoolreisjes en/of dagtrips aan te bieden. Het initiatief stelt zich ten doel om aan de hand van een samenwerking met scholen en ondernemers te kijken hoe men door middel van kleine interventies en aanpassingen zichzelf gezonder en vitaler kan profileren. Zodoende wordt er een bijdrage geleverd aan het positief beïnvloeden van het gezondheidsgedrag van schoolgaande kinderen. In samenwerking met het programmabureau van De Vitale Revolutie wordt er aan de hand van de criteria, die gericht zijn op de kernelementen ‘Gezonde Voeding, Educatie en Lichaamsbeweging’, een aanbod gecreëerd van uitjes die vitaal en gezond zijn.

Stichting De Vitale Revolutie, als initiatief vanuit ZLM, GGD Zeeland, Zorgsaam en HZ University of Applied Sciences, zet zich in voor een gezondere en vitalere regio door Zorg, Onderwijs, Ondernemers en Overheid met elkaar te verbinden. Door vanuit een omgevingsgerichte aanpak met elkaar een beweging in gang te zetten zal de gezonde keuze uiteindelijk de gemakkelijke keuze worden. 

Bij deelname aan ‘De Zeeuwse Vitale Uitjes’ wordt er ingezet op Zeeuwse attracties en dagtrips waar men op een gezonde wijze kan genieten van een dagje weg. De activiteiten die gedaan worden zullen leerzaam en actief zijn. Het eten en drinken tijdens het ‘Zeeuwse Vitale Uitje’ komt van eigen bodem en zal uitdagend en gezond zijn. Deelname kan betekenen dat een schoolreis gezonder wordt, maar kan ook als gezonde excursie worden aangeboden.

Zeeuwse Vitale Uitjes zullen in het voorjaar van 2018 door middel van pilots voor het eerst worden georganiseerd. In het schooljaar 2018-2019 zullen de Zeeuwse Vitale Uitjes door basisscholen kunnen worden afgenomen. 

 

Deel deze pagina

Project informatie

Initiatiefnemer: 
De Vitale Revolutie en Zeeuwse ondernemers
Locatie: 
Zeeland
Doel: 
Bewuste invulling van gezonde en vitale uitjes in Zeeland
Planning: 
Vanaf 1 november 2017 t/m 2020