Webinar 'Kinderarmoede en Gezondheid' - De Vitale Revolutie

Datum 10 december 2018

Je ziet het vaak niet, maar in Nederland leeft één op de negen kinderen in armoede. In sommige buurten hoort zelfs één op de drie kinderen bij een gezin waar nauwelijks geld is voor gezond voedsel, onderdak of kleding.

Geldgebrek is voor deze kinderen niet het enige probleem, ook sociale uitsluiting en een onveilige situatie in het gezin richten schade aan. Armoede zorgt voor stressvolle ervaringen die de gezondheid van kinderen niet ten goede komen. Ze kampen met hoofdpijn, buikpijn, stress, vermoeidheid, depressie, stoornissen, etc. Ook op latere leeftijd hebben ze een grotere kans op ziekte en vertonen ze vaker ongezond gedrag. Verder zorgt opgroeien in armoede voor een rem op de talentontwikkeling van honderdduizenden kinderen. Dat laten we ons toch niet gebeuren?!

Vragen die aan bod komen

In het webinar ‘Kinderarmoede en Gezondheid: ieder kind een kansrijke toekomst’ van Alles is Gezondheid, wordt met ervaringsdeskundige Alinda Scheepers en inhoudelijk expert Carin Cuijpers op maandagmiddag 10 december 2018 in op de volgende vragen:   

  • Opgroeien in armoede, hoe is dat voor die kinderen?
  • Wat zijn de gevolgen voor hun gezondheid, sociale leven en toekomstperspectief?
  • Zijn we in Nederland ambitieus genoeg in de bestrijding van kinderarmoede?
  • Hoe zou je kinderarmoede in de wijk kunnen aanpakken en de gezondheid verbeteren? 

Met het gratis webinar wil Alles is Gezondheid een steentje bijdragen aan de prioritering van het vraagstuk en krijgt u tips hoe je kinderarmoede kan aanpakken. Met als onderliggende boodschap: benut wat er al is en leer van de ervaringen van anderen.

Meld je hier aan

 

Zeeuws schoolfruit

Zeeuws schoolfruit

FoodDelta Zeeland heeft samen met Schoolfruit.nl een speciale Zeeuwse variant van gezond schoolfruit ontwikkeld.

Project bekijken

Zeeuwse watertappunten

Zeeuwse watertappunten

Food Delta Zeeland realiseert openbare watertappunten binnen de Zeeuwse gemeenten in samenwerking met De Vitale Revolutie.

Project bekijken

Gezond in Zeeland

Gezond in Zeeland

Gezond in Zeeland is bedoeld om ondernemers en organisaties zowel binnen sectoren als crossectoraal met elkaar in contact te brengen.

Project bekijken

Mantelzorg

Mantelzorg

Rabobank Walcheren/Noord-Beveland, Zorgcentrum Cleijenborch, gemeente Noord-Beveland en Eva Regelt helpen de mantelzorgers op Noord-Beveland. 

Project bekijken

3 november 2018

Seminar Contacta - 'Samen gezonde kansen grijpen'

Op donderdag 8 november is Rico Verhoeven, GLORY kickbokskampioen, aanwezig tijdens Contacta te gast bij Gezond in Zeeland

23 oktober 2018

Groepslessen 'Omgaan met pesten en groepsdruk' in Dauwendaele Middelburg

Dauwendaele 2.0 in Middelburg biedt lessen op school aan waarbij de focus ligt op het (preventief) omgaan met pesten en groepsdruk.

De Vitale Revolutie

Contact

De Vitale Revolutie

Edisonweg 4
4382NW Vlissingen

info@devitalerevolutie.nl
+31 (0)113 - 24 94 00

Mocht je vragen hebben naar aanleiding van je bezoek aan onze website, dan kun je altijd contact met ons opnemen, bedankt voor je belangstelling!