Symposium 'Kennis delen' - De Vitale Revolutie

Symposium 'Kennis delen'

Vlissingen, 12 mei 2018
“Wij geloven er echt in dat hier in Zeeland de ingrediënten om onze ambitie, om van Zeeland een gezondere en vitalere regio te maken, te verwezenlijken aanwezig zijn. Wij laten ons daarbij inspireren door de blue zones: een aantal gebieden in de wereld waar mensen niet alleen langer, maar ook gelukkiger leven. Met een omgevingsgerichte aanpak willen wij met partijen uit zorg, overheid, onderwijs en het bedrijfsleven de Zeeuwen verleiden om de gezonde keuze te maken. Dit moeten we samen doen. Het is noodzakelijk dat we daarom kennis delen met elkaar”, zegt Sander van Buren, programmamanger van De Vitale Revolutie. 
 
Adri de Buck, als Chairman Executive Board en spreker vanuit HZ University of Applied Sciences, benadrukt evenals Van Buren, het belang van het kennis delen met elkaar. HZ is met haar lectoraat nauw betrokken als partner bij De Vitale Revolutie. Binnen het lectoraat Healthy Region wordt onderzoek gedaan naar cross-overs tussen gezondheid van burgers en toeristen en kenmerkende omgevingsfactoren die aanwezig zijn in Zeeland. Onderzoekers, studenten, ondernemers, bestuurders en gebruikers werken samen aan onderzoeksprojecten. Dit levert kennis op waarmee diensten en producten – gerelateerd aan een gezond leven – beter afgestemd worden op veranderende behoeften van zowel bewoners als toeristen in Zeeland.
 
Perry Kentin, directeur LMG Strategie + Creatie, vertelde in het kader van 'kennis delen' over de do's & don'ts van de digitale wereld. Het gebruik van Social media is hét podium als het gaat om kennis delen. 

Met bevlogenheid begeleidde gastvrouw Marianne van den Anker van Alles is Gezondheid, daarna de pledge ondertekeningen van onze regionale crossover partners. 
 

Een pledge is een publieke verklaring waarmee een organisatie belooft zich te verbinden aan de gedachte en doelen van Alles is gezondheid…

 

Een ondertekenaar geeft in een pledge aan de brede aanpak gericht op preventie, de doelstellingen en de focus van Alles is gezondheid… te onderschrijven. Een organisatie die een pledge tekent mag zich partner van het programma noemen en kan profiteren van het brede netwerk van aangesloten partijen. Deelnemende organisaties leggen via hun pledge vast via welke activiteiten ze een bijdrage leveren aan gezonder en vitaler Nederland. Liefst zo concreet mogelijk, met speerpunten en in samenwerking met andere partijen. En de pledgepartners werken mee aan de monitoring van de voortgang van Alles is gezondheid...

Nieuwe pledgehouders:

             

      
 
 
 
Zeeuws schoolfruit

Zeeuws schoolfruit

FoodDelta Zeeland heeft samen met Schoolfruit.nl een speciale Zeeuwse variant van gezond schoolfruit ontwikkeld.

Project bekijken

Zeeuwse watertappunten

Zeeuwse watertappunten

Food Delta Zeeland realiseert openbare watertappunten binnen de Zeeuwse gemeenten in samenwerking met De Vitale Revolutie.

Project bekijken

Gezond in Zeeland

Gezond in Zeeland

Gezond in Zeeland is bedoeld om ondernemers en organisaties zowel binnen sectoren als crossectoraal met elkaar in contact te brengen.

Project bekijken

Mantelzorg

Mantelzorg

Rabobank Walcheren/Noord-Beveland, Zorgcentrum Cleijenborch, gemeente Noord-Beveland en Eva Regelt helpen de mantelzorgers op Noord-Beveland. 

Project bekijken

3 november 2018

Seminar Contacta - 'Samen gezonde kansen grijpen'

Op donderdag 8 november is Rico Verhoeven, GLORY kickbokskampioen, aanwezig tijdens Contacta te gast bij Gezond in Zeeland

23 oktober 2018

Groepslessen 'Omgaan met pesten en groepsdruk' in Dauwendaele Middelburg

Dauwendaele 2.0 in Middelburg biedt lessen op school aan waarbij de focus ligt op het (preventief) omgaan met pesten en groepsdruk.

De Vitale Revolutie

Contact

De Vitale Revolutie

Edisonweg 4
4382NW Vlissingen

info@devitalerevolutie.nl
+31 (0)113 - 24 94 00

Mocht je vragen hebben naar aanleiding van je bezoek aan onze website, dan kun je altijd contact met ons opnemen, bedankt voor je belangstelling!